TECHNIEKEN EN BOUWSTIJLEN…

Liefhebber van oude technieken en bouwstijlen

Je kunt ons niet blijer maken dan met oerdegelijk gebinte. Van die zware constructies van Hollands eiken, die de tand des tijds met gemak doorstaan. Het voelt altijd bijzonder om hieraan te mogen werken, de zwakke plekken zodanig te vervangen dat het weer een vanzelfsprekend geheel wordt.

Desgewenst kunnen we ook volledig nieuw gebinte maken in de stijl van vroeger. Uiteraard werken we zonder spijkers, schroeven en ander metaal. De restauratie timmerman levert authentiek gebinte van topkwaliteit, dus volkomen van hout. Dat geeft niet alleen een veel sterker, maar ook veel fraaier eindresultaat.

Glans geven aan oude glorie

Soms ontkom je er niet aan om originele deuren, luiken of raamwerk te vervangen. Liefst zo geruisloos mogelijk. Wij begrijpen dat en beheersen de oude, verfijnde timmertechnieken zodat we al het houtwerk exact naar wens uit kunnen voeren. 

Ter plekke bepalen we of restauratie volstaat of dat iets geheel vernieuwd moet worden. Oude glorie opnieuw laten stralen, daar halen we onze voldoening uit. 

Passie voor het (her)gebruik van bouwmaterialen

Hout leeft en kwalitatief hoogstaand hout kan eeuwen vooruit. Met meer dan twintig jaar ervaring hebben wij een neus voor mooi en sterk hout ontwikkeld.

Wij weten waar we ons oude en nieuwe materiaal vandaan halen, maar we kijken ook altijd ter plekke rond. Vaak heeft u meer bruikbaar materiaal liggen dan u denkt. Zoveel mogelijk (her)gebruik maken van oude bouwmaterialen, is ons motto.